Odaberi jezik:

Prevencija

1Bb

Aktivnosti udruge usmjerene ka prevenciji ovisnosti se razvijaju kroz dva projekta:

„Terapijski rad s povremenim konzumentima sredstava ovisnosti“

je projekt  prevencije koji naša udruga provodi sa mladima koji su došči u dodir sa sredstvima ovisnosti i koji su ih već konzumirali, ali nije došlo do razvoja bolesti ovisnosti. Projekt se provodi kroz grupne i individualne kolokvije, sastanke, predavanja, radionice, tematske rasprave i volonterstvo. Aktivnosti projekta direktno uključuju korisnike u realizaciju samog projekta. Savjetovanja vodi psiholog uz pomoć roditelja (volontera) koji su prošli kroz problem ovisnosti u vlastitoj obitelji. Projekt se provodi uz suradnju sa Ministarstvom socijalne politike i mladih Republike Hrvatske.

1Bcw

„Prevencija kod rizičnih skupina“

je projekt je prevencije ovisnosti usmjeren na opću populaciju djece i mladih te rizičnih skupina djece i mladih kod koji u obitelji već postoji ovisnik ili je nastupio problem u ponašanju i/ili eksperimentiraju sa sredstvima ovisnosti. Ciljevi projekta su unaprijediti provedbu prevencije ovisnosti za djecu i mlade u skladu s Nacionalnim programom prevencije ovisnosti za djecu i mlade; povećati razinu svijesti o rizicima zlouporabe i pogubnosti uživanja bilo kakvih sredstava ovisnosti; promocija važnosti zaštite zdravlja i razvijanje zdravih stilova života. Provodi se drugu godinu u suradnji sa Ministarstvom socijalne politike i mladih Republike Hrvatske i Uredom za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske.

Udruga San Patrignano, Doverska 35, 21000 Split